Puzzels zijn leuk voor elk gelegenheid

Puzzels

Mensen spelen puzzels om hun hersenen te stimuleren en de tijd te doden. Er zijn verschillende soorten puzzels, dus je vindt zeker iets dat bij je past als je je verveelt of een leuke activiteit wil ondernemen. Of je nu op zoek bent naar een activiteit met houten puzzel vormen die samen een mooie poes vormen om een ​​5-jarige bezig te houden of een idee voor een spelletjesavond, puzzels zijn een rustig en goed idee. Ze kunnen uitstekend entertainment bieden en zullen ook ongelooflijke gezondheidsvoordelen opleveren. 

Puzzels helpen met het verbeteren van cognitieve functies

Puzzels stimuleren tegelijkertijd zowel de rechter- als de linkerhersenhelft. De rechterhersenhelft is verantwoordelijk voor creativiteit en intuïtief denken, terwijl de linkerhersenhelft verantwoordelijk is voor logisch denken en wiskundige methoden. Puzzelen wordt beschouwd als een grondige mentale oefening die beide hersenhelften coördineert en de onderlinge verbinding verbetert. Mensen zullen hun intuïtie en logisch denken kunnen gebruiken om tot het juiste antwoord te komen. Volgens onderzoek vermindert het spelen van puzzels het risico op achteruitgang van cognitieve vaardigheden op oudere leeftijd.

Verschillende vaardigheden verbeteren met puzzels

Puzzels hebben ook een goede toepassing in de echte wereld. Van mensen die met verschillende soorten puzzels spelen, is bekend dat ze zeer goede probleemoplossende vaardigheden hebben. Je slaagt erin om met vallen en opstaan ​​puzzels op te lossen, dus je blijft van perspectief veranderen en het probleem vanuit verschillende invalshoeken benaderen totdat je het antwoord kunt vinden. Deze vaardigheden kunnen sommigen helpen succesvol te worden in het leven, omdat het hun vermogen verbetert om problemen te analyseren en hun technieken aan te passen om het beste resultaat te bereiken.

Betere visuele en ruimtelijke coördinatie

Terwijl je probeert puzzelstukjes bij elkaar te brengen, zal de visuele en ruimtelijke coördinatie in je hersenen verbeteren. Je moet de afbeeldingen onthouden en de aanwijzingen mentaal verwerken om te beslissen over de volgende zet. Als je een puzzel speelt waarbij je de stukjes bij elkaar moet brengen, moet je ook je handen coördineren om de stukjes te plaatsen waar ze horen. Dit is waar, of jij nu de wooden city 300 stukjes in elkaar zet en de puzzelstukjes handmatig verplaatst of ze op een computerscherm verplaatst. Bij het oplossen van puzzels draait alles om aandacht voor details. Gericht zijn op details zal een aanzienlijke impact hebben op elk aspect van het leven, omdat je dan de verschillen tussen vormen en kleuren beter kan opmerken. Het hele idee van het oplossen van puzzels is om de verschillen tussen vergelijkbare stukjes te identificeren en ze in de juiste volgorde te kunnen leggen.

Het geheugen trainen met puzzels

Puzzelen is als het trainen van je neuronen om hun functies te verbeteren. Het resultaat is dat hoe meer je puzzelt, hoe beter je geheugen kan worden. Wanneer je een stukje van een puzzel oppakt of een aanwijzing probeert op te lossen, werken je hersenen snel om het grote geheel te visualiseren. Je moet ook de relatie tussen dit stuk en andere stukjes in de puzzel onthouden. Deze processen verbeteren de verbindingen tussen neuronen en hebben een directe invloed op het verbeteren van het korte geheugen. Na het puzzelen voel je je waarschijnlijk minder gestrest. Dit zal helpen om je concentratie te verbeteren, angst te verminderen en je productiviteit te verhogen. Puzzels zijn leuk en helpen je productief te voelen. De meeste werkruimtes beginnen puzzels op te nemen als een vorm van plezier, omdat ze helpen om werknemers in een goed humeur te houden.