Rhodos, één van de vaakst bezochte Griekse eilanden

Rhodos

Het Griekse vasteland heeft uiteraard bijzonder veel te bieden. Dat geldt echter niet alleen maar voor het vasteland. Wat namelijk bovendien ook te denken van de vele prachtige eilanden die verspreid over Griekenland zijn terug te vinden? Het gaat hierbij dan onder meer om het prachtige eiland Rhodos. Dit is meteen ook één van de vaakst bezochte eilanden van het land. Je treft er niet alleen prachtige bezienswaardigheden op aan, daarnaast spreekt het voor zich dat je hier ook kan genieten van een overheerlijke strandvakantie. Ben jij ook van plan om een vakantie naar dit eiland te ondernemen? Dan dien je zeker en vast verder te lezen.

Lindos, een uitnodigend historisch heuveldorpje

Rhodos staat erom bekend over een behoorlijk lange oostkust te beschikken. Dat zal bij het merendeel van de mensen die dit eiland willen bezoeken wellicht wel bekend zijn. In het midden van deze lange oostkust vinden we de plaats Lindos terug. Eigenlijk vormt deze één van de absolute hoogtepunten van het eiland. Dit heuveldorpje staat in het bijzonder bekend omwille van de Akropolis die zich op de top van de klif bevindt. Eén ding staat alvast als een paal boven water, wanneer je graag kennis wil maken met de geschiedenis en / of cultuur van het eiland Rhodos mag je eigenlijk een bezoek aan Lindos absoluut niet over het hoofd zien, integendeel.

Rhodos als windsurf bestemming? Absoluut!

Bijzonder veel mensen houden van windsurfen. Zoveel is natuurlijk wel bekend. Dit gezegd hebbende is het natuurlijk zo dat lang niet elke bestemming zich hiervoor leent. De vraag die velen zich dan ook stellen is of dit wel geldt voor Rhodos of niet. Dat is absoluut zeker het geval. Wanneer je hier een klein beetje onderzoek naar doet zal je tot de vaststelling komen dat het zuidelijke punt van het eiland in de boeken staat als één van de beste windsurflocaties in Europa om te windsurfen. Het gaat hierbij dan uiteraard specifiek om de plaats Prasonisi.

Bezoek het prachtige Grootmeesterspaleis

Eén van de absolute top bezienswaardigheden op het eiland Rhodos is ongetwijfeld het zogenaamde Grootmeesterspaleis. Dit middeleeuwse kasteel is één van de zeldzame voorbeelden van gotische architectuur welke is terug te vinden in Griekenland. In eerste instantie werd ze gerealiseerd als een Byzantijnse citadel, maar ten tijde van de zevende eeuw werd het niet alleen het hoofdkwartier, maar ook het administratieve centrum van de Orde van Sint-Jan. Zij bezette op dat moment het eiland in het jaar 1309. Deze bezienswaardigheid op Rhodos mag je eigenlijk echt niet missen.

Eilandhoppen vanuit Rhodos? Ook dat is mogelijk!

Rhodos is uiteraard een eiland. Voor menig aantal reizigers geldt in de praktijk dat ze zich de vraag stellen of ze vanaf dit eiland ook één of meerdere van de eilanden van Griekenland in de buurt kunnen bezoeken. Dat is zeker een mogelijkheid. Eén van de eilanden die je kan bezoeken vanaf Rhodos is bijvoorbeeld Simi. De beperkte(re) populariteit van dit eiland zorgt ervoor dat ze zelfs in het absolute hoogseizoen een stuk minder druk is. Dat kan voor heel wat reizigers best een verademing zijn. De kleurrijke huizen die je hier aantreft doen je even het gevoel hebben dat je aan de Amalfi verblijft in Italië.