Waarom heb je speciale kleding motor nodig?

motor kleding

Motorrijden is een leuke, maar ook prijzige hobby. Als je het roze pasje hebt gehaald en een motor voor de deur neerzet, ben je al snel € 16.000,- kwijt. En dan moet je ook nog een helm en speciale kleding motor kopen. Het loopt dan al aardig in de papieren, maar je krijgt er ook ontzettend veel voor terug. Je kunt ook moeilijk bezuinigen, want zaken, zoals het dragen van een helm en motorkleding zijn verplicht. Maar waarom heb je speciale kleding voor op de motor nodig? In onze blog vertellen we er meer over.

Wat je allemaal nodig hebt

Als je motor wilt rijden heb je een rijbewijs A, de motor zelf en een helm nodig. Maar dan ben je er nog niet. Je hebt ook speciale kleding motor nodig. Je hebt een ruime keuze uit verschillende soorten kleding, kleuren en de materialen waarvan ze zijn gemaakt. Een outfit bestaat doorgaans uit een motorjas, shirt, broek, handschoen en laarzen en je hebt bijvoorbeeld ook de keuze uit verschillende soorten motorpakken waar je passende laarzen en motorhandschoenen voor kunt kopen. Welke keuzes je maakt is vooral afhankelijk van welke stijl je jezelf wilt aanmeten, maar je moet ook veel aandacht besteden aan dat de kleding comfortabel is. Dat bevordert niet alleen het rijcomfort, maar het zorgt er ook voor dat je optimaal beschermd bent als je op de motor zit.

Kleding motor kopen? Koop kledingstukken met CE-gecertificeerde protectoren

Als je op zoek gaat naar kleding motor is het dus slim om voor de juiste pasvorm te kiezen. Motorkleding mag niet te strak, maar ook niet te los zitten. Daarnaast is het heel belangrijk dat je kledingstukken koopt die zijn voorzien van CE-gecertificeerde protectoren. Deze zijn op strategische plekken geplaatst en ze zorgen voor een optimale bescherming wanneer je valt. Door de kleding met protectoren voorkom je schaafwonden, snijwonden en zelfs brandwonden als bepaalde delen van je lichaam in aanraking komen met de verhitte onderdelen van de motor.

Waar te beginnen met kleding motor kopen?

Nu vraag je jezelf af hoe je het beste kunt winkelen voor kleding motor, maar eigenlijk is het heel simpel. Het verschilt dan ook nauwelijks met winkelen voor alledaagse kleding, alleen moet je nu wat meer rekening houden met bepaalde factoren. Zoals de protectoren waar we over spraken, maar ook over zaken, zoals hoe goed de ventilatie is, of de kleding van slijtvast materiaal is gemaakt en of ze ook de juiste pasvorm hebben, zodat je er ook comfortabel mee kunt rijden. De eerste keuze die je moet maken is of je voor een motorpak kiest of dat je zelf een outfit samenstelt. In dat laatste geval is het slim om te starten met de motorjas en vanuit daar je outfit verder samen te stellen. De motorjas is het meest opvallende kledingstuk als je op een motor zit en hiermee leg je dus een goede basis voor de rest van je outfit. Bij een motorpak is het juist weer van belang dat je matchende handschoenen, laarzen en een helm kiest.