Wat is de betekenis linkbuilding?

linkbuilding

Linkbuilding, je hebt er wellicht wel een keer van gehoord. Binnen de online marketing is het een belangrijke term en valt het onder de SEO. De betekenis linkbuilding is een methode om websites hoger in Google te krijgen. Hierbij bedoelen we natuurlijk het behalen van een hogere positie in de zoekmachine van Google. Linkbuilding is een van de belangrijkste onderdelen van SEO en hier kan veel tijd in gaan zitten. Voor je onderneming kan linkbuilding van groot belang zijn, zodat je meer bezoekers naar je website kunt trekken. Maar wat is de betekenis linkbuilding precies? En waar moet je op letten? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er meer over te weten komt.

Betekenis linkbuilding: interne linkbuilding

Interne linkbuilding is het aanbrengen van links waarop je door kunt klikken naar andere pagina’s op je website. Deze links staan alleen op je eigen website en de links verwijzen door naar andere pagina’s. Zo kan het zijn dat je een link hebt op de homepagina, die verwijst naar de contactpagina. Dit is heel handig voor de bezoekers op je website, maar ook voor Google. Google ziet hier namelijk waarde in en hierdoor kan je website hoger komen in de zoekresultaten van Google. Het is wel erg belangrijk dat je niet te veel links plaats in je website, anders rekent Google hier geen waarde voor. De betekenis linkbuilding van interne linkbuilding is eenvoudig en deze taak is makkelijk zelf uit te voeren.

Externe linkbuilding

Interne linkbuilding is niet de belangrijkste vorm van linkbuilding en dat is natuurlijk externe linkbuilding. Om hoger in de zoekresultaten van de zoekmachine van Google te komen, heeft je website autoriteit nodig. Je kunt dit alleen opbouwen door te linkbuilden en dit is simpel gezegd het verkrijgen van links op relevante websites, die verwijzen naar je website. Dit betekent niet dat je zoveel mogelijk links moet hebben, hier gaat het echt om links met een hoge kwaliteit. Dit betekent dat de links een hoge relevantie moet hebben, waardoor je meer autoriteit krijgt voor je website. De betekenis linkbuilding van externe linkbuilding is daarom ingewikkeld en deze variant vereist veel tijd en vakkennis. Maar hoe zorg je precies voor de relevantie? Hieronder lees je er meer over.

Betekenis linkbuilding: linkprofiel

De backlinks die je gebruikt voor externe linkbuilding, moeten in een blog komen te staan. Dit stukje content moet een hoge relevantie hebben met de externe website waar het op geplaatst wordt. Daarnaast moet de website waar je het op plaatst een duidelijke relevantie hebben met de website van je onderneming. Op deze manier ziet Google er veel autoriteit in en kan het zijn dat je veel hoger in de zoekmachine komt. Om dit goed te kunnen doen heb je een linkprofiel nodig met een hoge kwaliteit. Je wilt diverse websites in dit linkprofiel hebben, die je kunt gebruiken voor backlinks. In sommige gevallen kan dit moeilijk zijn, omdat je niet op iedere website gratis content mag plaatsen. Veel ondernemers kiezen er daarom voor om linkbuilding uit te besteden aan een marketingbureau met een goed linkprofiel. Hopelijk heb je nu een beter beeld van de betekenis linkbuilding.